Oppdrag


Regissør Marita Hesjedal tar på seg regi- og instruktøroppdrag for amatører og profesjonelle innen teater, musikkteater, konserter og lignende. Marita kan også ta på seg utvikling  av museumsteater, pedagogisketilbud og andre formidlingsopplegg for museum og lignende  institusjoner.  I tillegg kan hun tilby flere ulike kurs i formidling, stemmebruk og skuespillerteknikker.
Marita har erfaring som kursholder og instruktør fra oppdrag gjennom sitt enkeltpersonforetak og hennes fast stillinger. Hun har også undervisningserfaring fra DMMH (høgskolen for førskolepedagogik i Trondheim). I 2006 vant Marita pris for beste foredrag på den internasjonale konferansen The Best in Heritage i Dubrovnik.


Kurs for sangere, musikere, kor og teatergrupper:

Scenetrening:

For å være en god sanger og artist må en ha kunnskap om hvordan man tolker, formilder og er tilstede på scenen. Her ser vi på målgruppe, budskap, analyse av sanger, formidling, kontakt og kommunikasjon mellom scene og publikum.

Grunnleggende skuespillertrening:

Som musikker og/eller sanger opplever man stadig å måtte gå mer eller mindre inn i en rolle på scenen. På dette kurset får du generell innføring i grunnleggende skuespillerteknikk og trygghet på scenen som vil hjelpe deg i enkle dramatiseringer.

Å skape en rolle:

Å skape en troverdig karakter på scenen kan kjennes vanskelig. Her får du innføring i noen teknikker og øvelser som gjøre deg rustet til å skape en rolle både du og andre kan tro på. Vi bruker mellom annet Michael Checkovs teknikker.

Å spille i musikkteater:

En grunnleggende innføring i det å spille i musikkteater. Her ser vi på hvordan vi kan finne mening, form, handling og kommunikasjon i musikkteateret. Ta med en sang, gjerne en duett sammen med en partner så jobber vi ut fra den.

Sangundervisning:

Sangtimer for alle som ønsker å utvikle sangstemmen sin. Vi bruker sangteknikk som bygger på Complete Vocal Technique. 

Kurs for bedrifter og foredragsholdere:

Stemmebruk:

Mange har et yrke der de bruker stemmen mer eller mindre hele dagen og trenger hjelp til å få en sunn og god stemme. Her ser vi på hvordan vi bruker stemmen - hva som kan skade den og vi jobber for å få en god og bærende stemme.

Formidling:

Å stå foran andre, holde en tale eller et foredrag kan være både spennende og skummelt. På dette kurset får du prøvd ut en rekke tips og råd for å bli en bedre taler. Vi jobber med trygghet, kommunikasjon, blikkontakt, kroppsspråk og fortellerteknikker.

Kurs for barnehage- og skolepersonell:

Hvordan dramatiserer eventyr og små fortellinger? Vi ser på enkle teknikker for å dramatisere for og med barn. Alle kan dramatisere et eventyr, det handler om å tørre og å kunne noe få triks for å komme i gang. Vi jobber med å slippe oss løs og lærer hvordan et eventyr kan bli til en liten enmannsforestilling.  

Kursene kan skreddersys etter deres behov. Ta kontakt for tilbud og pris.